Invocatio

2011.01.06. 23:35

Legyetek üdvözölve! 

Ezeken a hasábokon a Krónikásunk, Albus magister, az ősz németalföldi tollforgató írásait olvashatjátok. Albus mester immáron három teljes évtizede áll nap, mint nap az Ordo Teutonicus lovagjainak és papjainak szolgálatára. Arra kérünk most benneteket, fogadjátok sorait meleg szeretettel, hiszen elkötelezett szolgája ő az Úrnak, akárcsak valamennyien közülünk. 

Rövidesen maga Albus üdvözöl majd bennünket, bemutatkozik, elmagyaráz mindent, mi most még alig felfogható s ő osztja meg velünk az általa hallott mesébe illő történeteket és eseményeket. De ezúttal kapott egy társat is maga mellé a vén pap, hogy beszéljen arról, amiről a magisternek nem engedtetett meg. A messzi Rigában vesztette életét e bájos leányzó. A kármeliták apácájaként élte szent s tiszta életét a zárda falai között, míg egy gaz csábító kelepcéjébe nem esett. Az ő neve Inge, hitének fénye messze bevilágította az emberek lelkét míg élt, de a fondorlatos lengyel, Mieszko lovag szemet vetett rá. Mézes hangú leveleivel találkára csalta, s gonosz céljaihoz akarta felhasználni....

De csitt, erről nem beszélünk többet! Ami elmúlt, azt nem lehet többé visszacsinálni. Inge nővért rútul meggyilkolták, s mivel a Pokolba túl tiszta, s túl büntelen volt, a Mennyek országába pedig mégsem juthatott be, szelleme a Purgatórium vérzivataraiban ázott. Az Úr azonban kegyelmes, s nem maradt ott örökre. Vezekelni a Földre száműzettetett, s jelenésként Albus magistert és az Ordo Teutonicus-t kell szolgálnia száz teljes esztendőn át. Albus magister után az ő suttogja el szellemszavait, megkérünk benneteket, ne ijedjetek meg tőle semmiképpen.

 Ők forgatják hát a tollat, s tájékoztatják ükunokáinkat az elmúlt eseményekről. Nekik kérjük most az Úr áldását, az angyalok kórusának éteri hangját és, bocsássatok meg nekünk a pogány szóért, a Múzsák ihlető óvását!

 

 

A Sas Jele Alatt Társasága

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teuton.blog.hu/api/trackback/id/tr402566370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása